Jak vznikl svět II

Kapitola 2 - Vznik vesmíru

Všechno začalo bagřím třeskem. A co bylo dál? Bagrakar přišel za Velkou Bagřicí a ta mu třísku vytáhla. Hodila ji z okna do ničeho a žila dál. Po nějaké době si Bagrentýna něčeho všimla. Bylo to něco, co nebylo takové nic a prostě to létalo po obloze. Bylo jí to jedno. Jenže za pár dnů se to začalo zvětšovat a po chvíli to bylo opravdu blízko. Celá rodina se tomu divila a tak se tam jednoho dne šli podívat. Byl to svět. Ale nebyl tak ledajaký. Byl to jen nekonečně velký prostor stavby, ve kterém byla jen a jen hlína.


Jak tam vznikl? To bagrům nebylo jasné. 


Bagři si chtěli trochu zabagrovat, ale museli si slíbit, že už se z toho nestane takové nic, jako minule. A tak bagrovali a bagrovali. Dělali díry, tunely, roury, chodby, trhliny, prolákliny, Babice, údolí, příkopy, a různé další věci. Po nekonečně dlouhé době a nekonečném kopání se z nekonečně velkého prostoru stavby stal nekonečně velký vesmír. 


Bagři si to uvědomili a tak si vzali dvě stě dvacet šest trilionů sedm set čtyřicet dva miliard čtyři sta dvacet mimionů osm set šedesát devět tisíc devět set devadesát devět a půl planety pro sebe, aby neměli tak malý prostor pro život. A zbylé nekonečně mnoho zbytků nechali ve vesmíru.

____

Tento příspěvek navazuje na příspěvek Jak vznikl svět I.

Tento příspěvek je součástí povídání Jak vznikl svět.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak vznikl svět I

Začínáme s bagry