Jak vznikl svět III

Kapitola 3 - Cesta třísky

Zatímco si Bagři odebírali planety pro sebe, narazili na jednu věc. Byla to tříska z Bagrakarova pásu. Hned jim bylo jasné, jak se to stalo:

Tříska vyletěla z okna. Letěla a letěla. Jenomže brzy vyletěla z bagrosféry a okolo byl tlak mínus nekonečno pascalů. Tak se začala roztahovat. Jak se tak roztahovala, tak se roztáhla do nekonečka a vytvořila nevybagrovaný základ vesmíru. A pak se z toho odlomila normální tříska.


Jak si všechno odebrali,  hodili třísku do vzniklého vesmíru. Tříska letěla do vesmíru. Bylo jí dobře. Jenže dobře bylo i jiným organizmům. A tak začala hnít a zvětšovala se. Pak vzrostla tak, že byla 6 378 kilometrů tlustá. A stále si létala vesmírem, jakoby nic. Problém byl v tom, že ve vesmírném parlamentu se začaly prosazovat fyzikální zákony. Jeden z nich byl, že každé těleso má právo na gravitaci.


Jak obtloustlá tříska letěla, všechna tělesa dostala zdarma gravitaci. A tak ji to najednou strhlo z dráhy a začala se točit kolem Slunce. To se z toho doslova rozzářilo. Všechny hvězdy se z toho rozzářily. Tříska nebyla hvězdou a tak se ještě z několika odpadlíky nazvala planetou. Její jméno bylo Země.

____

Tento příspěvek je součástí povídání Jak vznikl svět.

Tento příspěvek navazuje na příspěvek Jak vznikl svět II.


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak vznikl svět I

Jak vznikl svět II

Začínáme s bagry